iulie 15, 2009

2


Ai un suflet pur, minunat dar nu uita: educatia crestina pune pe primul plan OMUL. Animalele sunt minunate daca sunt ingrijite la ele, in natura, cu atentie si selectie. Asa a lasat Dumnezeu puterea de selectie in mana omului.. De ce nu esti fericit atunci cand sunt omorate animalele care ne hranesc ? nu iti deschide in fiecare zi inima, mintea, timpul sau buzunarele, publicitatea si propaganda pentru infiere si grija de OAMENI ci de maidanezi. Cat poate cobori un om sub nivelul lui educational sau mai bine zis, care e nivelul lui educational ?! ce facem?Invocam preistoria ?! iti pasa numai de tine si de cum sa te imbogatesti mai repede...iti spun sincer:"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat mai mult apreciez cainii."

Ce este un caine?iti spun eu: un suflet care plange. Esti incapabil sa te transpui in pielea lui. Empatie fara de care suntem animale vorbitoare. Animalele sunt de fapt oameni fara grai...sunt fapturi capabile de sentimente mai mari si mai nobile ca dumneata, care debordezi de ura, rautate, egoism, intoleranta.Ele ne inteleg mereu, noi nu intelegem decat infim din tot ce ne comunica vietatile necuvantatoare. Numai un las poate lovi un animal. Si cine nu iubeste animalele nu iubeste nici oamenii. Efect de educatie. Copiii care cresc cu animale sunt generosi, sensibili, responsabili si mult mai sanatosi. Fizic si psihic. Unii vor spune ca nu sunt calitati pentru societatea romaneasca actuala. Ci dimpotriva, un handicap de adaptare. La nesimtire. Si ticalosie. Nicaieri in lume nu se tolereaza cruzimea fata de animale. Ea este condamnata de intreaga societate si aspru pedepsita de lege.
Avem tendinta sa ocupam tot, pt natura nu mai ramine loc. Unde dracu sa mai stea si ei? Credeti k solutia ar fi sa omoram toate animalele de pe pamant k sa ne simtim mai in siguranta???

Pe cand noi suntem intens polarizati si in privinta atitudinii fata de animale: de o parte, cei care iubesc, de cealalta, cei care urasc animalele. Pretextul urii este frica. Mai ales fata de catei. Dar frica miroase urat. Nici un caine nu latra fara motiv. Si nu ataca decat daca simte ca trebuie sa se apere. Sau mai ales, sa apere pe cineva. Mai latra si atunci cand isi protejeaza teritoriul si protectorii de potentiali intrusi sau infractori. Rareori se insala. Iar daca te latra doar pentru ca esti un trecator necunoscut prin zona lor si fie treci linistit mai departe, fie te opresti si le vorbesti, se vor opri din latrat. Te lasa in pace. Daca si tu ii lasi in pace. Si daca te simt ca ii iubesti, sunt cei mai fericiti. Cateii strazii. Aparuti si perpetuati in urma, crimei comuniste a demolarii si/sau alungarii oamenilor din casele lor. Catei pe care sadicii ii vor exterminati.cine doreste cu atata ardoare omorarea unor animale care au ajuns in aceasta conditie din cauza nenorocitilor de oameni care i-au abandonat este un criminal notoriu si un om lipsit de cele mai mici semne de educatie.Cainii, ca si oamenii, sunt produsul societatii in care traiesc. Ofera-le dragoste, un adapost si un blid cu mancare si ei vor fi cei mai devotati prieteni ai tai. Loialitate pe care la oameni, din pacate, nu o poti gasi. Poarta-te cu ei ca o bruta si-ti vor raspunde cu purtari de monstri.
Sunt unii care sustin ca animalul te ataca numai cand simte ca ti-e frica de el; ca daca reusesti sa-l domini, dar fara a-l face sa se simta in pericol insa, faci ce vrei cu el; ca ataca omul numai si numai din instinct de aparare, numai cand se simt ei in primejdie.

HAI SA NE CIVILIZAM DOMNILOR SI DOAMNELOR. CIVILIZATIE INSEAMNA EDUCATIE, RESPECT SI TOLERANTA.


Optimismul nu m-a parasit inca...si sper in continuare ca problema cainilor fara stapan isi poate gasi rezolvarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu